Now Reading
Talitha Kum – Dievča, hovorím ti vstaň!

Talitha Kum – Dievča, hovorím ti vstaň!

Za posledné obdobie som si uvedomila, že na mojej ceste študentky, dcéry či priateľky sa časom strácal oheň Ducha Svätého. Síce som naozaj prehlasovala nad svojím životom, že to, po čom túžim je Ježiš a nič viac, v hĺbke môjho srdca som vedela, že samú seba klamem. Namiesto čítania Písma som sa sýtila kresťanskými citátmi pod fotkami na Instragrame. Niektoré instagramové príspevky o Ježišovi sú doslova “na zjedenie“, ale nie je to Ježiš sám. Tým nechcem povedať, že tieto príspevky sú zlé, ba malo by byť ich ešte viac. 

Chcem tým povedať, že som sa viac zamerala na Božie veci a nie na Boha.

Uvedomila som si to tak, keď som sa jeden večer chcela modliť, ale nedokázala som si vôbec spomenúť ku komu sa vlastne modlím. Otec? Ježiš? Duch Svätý? Svätá Trojica a zároveň všetky tie ich vlastnosti… V tom chaose mi došlo, že neviem, kde stojím, na čom/kom stojím. Stratila som tú intimitu, hĺbku s Tým, ktorý sa dáva v plnosti. Moje srdce prenikla veľká ľútosť. Cítila som sa nehodná stáť pred niekým tak mocným a zároveň jemným. Chvála Pánu Bohu, On je ten, ktorý prichádza vždy prvý a používa si naše slabosti, aby ich premenil na niečo, čo nás bude hnať viac za Ním. (2 kor 12,10)

To, čo som prežila je krásne opísané v pesničke Talitha Kum od Margo. V preklade: Ježiš vošiel do mojej izby. Chytil ma za ruku a povedal: Talitha kum, budeš so mnou hodovať… Tak sa aj stalo. Začali sme nanovo a predsa “x-týkrát“ budovať tento vzťah. Ježiš a ja. 

Nikdy nie je neskoro postaviť sa pred Pána Boha v úprimnosti. Veď On to už všetko vie, chce to len počuť od nás. Keď dá kamarát na storku na Instagram ako žije, teší ma to, ale viac ma teší, ak mi to hovorí priamo. Taký je aj Ježiš. Chce to počuť priamo z tvojich úst. Neboj sa zlyhania. Neboj sa pravdy. Pravda samotná ťa oslobodí.

Ja idem opäť tvoriť tento vzťah. Pozývam aj teba, už dnes (nie zajtra) vstúpiť do intimity s Ježišom. Vypnúť wifi, povedať ľuďom s ktorými žiješ, že sa ideš modliť a ja verím, že ak im to naozaj povieš, nebudú ťa rušiť a nechajú ti ten priestor (šatník, balkón istia tieto jeden a pol izbáky). Verím, že od východu jednej izby až po západ druhej izby bude Jeho Duch prebývať. Teraz už prebýva a hovorí: Dievča, hovorím ti vstaň!

Dominika Krišová

Hore