Now Reading
Prečo ísť na Ženskú konferenciu 2020?

Prečo ísť na Ženskú konferenciu 2020?

Lebo ženy chápu ženy. A možno práve to potrebuješ. Všetky to potrebujeme. Prepáč, že to hovorím takto priamo, ale ak si už zažila ženskú konferenciu, tak vieš, že to bude iné ako ostatné stretnutia. Modlitba žien je o špecifickej sile, intimite, hĺbke a nekonečnej úprimnosti. Zjednotenie žien pred Božou tvárou a vzájomné vypočutie sa spôsobuje zbúranie múrov samoty a predstavy, že si v tom sama. Nie si. Naozaj nie.

A ak si ženskú konferenciu zatiaľ nezažila, možno tieto dva dni nabúrajú tvoje predstavy o tom ako majú vyzerať ženské stretnutia: čajík o piatej, reči, veľa emócii a potom ešte viac rečí. Nie, vážne.

Vo svojom živote máme mnohé role, ktoré musíme zastať. Každý deň a každú minútu. Byť ženou, matkou, dcérou, podnikateľkou, manželkou, kráskou, babkou, účtovníčkou, sestrou, kuchárkou, šoférkou trolejbusu(?)… Neviem. Neviem, aké sú tie tvoje. Niekedy v celom tom chaose života nám však zabraňujú žiť naplno vo vedomí toho, kým sme skutočne. Akoby zahmlia odraz. A keď sa odrazu všetko naokolo vypne, sme v neistote. Čo, kto, z toho všetkého vlastne som?

Keď sme v posledných mesiacoch museli ostať nachvíľu zatvorené doma, keď život akosi „nabúral systém“, a svet sa na moment zastavil, možno prišli momenty kedy všetky nánosy, masky, veci, ktoré si bežne nosíme so sebou, role ktoré žijeme, mohli padnúť na zem. A vo vzťahu s Bohom sme ostali samé. Akoby sa pomaly odlupovali vrstvy každodennosti a ostalo len to podstatné. Len to miesto, kde si s Bohom sama. Je vzácne ho nájsť. To miesto.

„Preto ju ja vyvábim, zavediem ju na púšť a prehovorím k jej srdcu. Vtedy si ťa navždy zasnúbim, za pravdu a právo si ťa zasnúbim, za lásku a zľutovanie, zasnúbim si ťa za vernosť, takže poznáš Pána.“

(OZ 2, 16.21-22)

Tam chceme ísť. Nachádzať znova svoje srdce, nachádzať v sebe špecifickú a len tú jedinú, sebe vlastnú esenciu, ktorú nám Boh dal. Svoju vôňu. Svoju chuť.

Hostky, s ktorými sa na konferencií stretneš, sú všetko ženy, ktoré majú čo povedať a môžu odovzdávať svoju múdrosť a inšpirovať ťa svojím životom a pohľadmi na svet. Veľa načerpáš z programu, ktorý je pre teba pripravený, ale rovnako špeciálny je čas stretnutia sa. Kedy len sedíš na kávičke a spoznávaš nové ženy, vytváraš priateľstvá, upevňuješ tie staré. Je to priestor rozprávať sa a zdieľať svoje srdce spôsobom, ktorý pochopí len iná žena. Ženy chápu ženy lepšie, to ako sa cítia, ako vnímajú mnohé udalosti v živote, počujú Boží hlas…v tom je to špeciálne. 

Nepovedz mi prosím, že na toto si už stará, alebo ešte príliš mladá… Ženská konferencia je aj o jednote. Spája rôzne generácie od mladých dievčat, dospelých žien a matiek až po vyzreté dámy, matky, prababky. Môžeme sa navzájom učiť a inšpirovať, nachádzať spoločné porozumenie.  

Kvôli bezpečnostným opatreniam v súvislosti s koronavírusom, sme tento rok museli znížiť kapacity fyzickej účasti. A aj keď sa lístky minuli ako teplé rožky, nezúfaj. Tento rok bude konferencia vysielaná aj online. A ver mi Pán Boh a jeho konanie nie je obmedzené ničím. Takže si to nenechaj ujsť. Je to skvelá alternatíva ako prežiť svoju malú konferenciu doma, alebo s priateľkami, ženami od vás so spoločenstva. Je to možnosť ako načerpať, „lebo by si aj tak v ten víkend nemala čas“, alebo je to pri deťoch proste jednoduchšie… Prednášky si môžeš vypočuť v archívoch ešte nasledujúcich sedem dní, takže vidíš, teraz už nevadí, že babka má v sobotu narodeniny. 

Príď.

Na Ženskú online konferenciu 2020 sa zaregistruješ tu.

Hore