Now Reading
Po tejto knihe som mala opäť pocit, že môžem zmeniť svet

Po tejto knihe som mala opäť pocit, že môžem zmeniť svet

Túto knihu som „zhltla“ v rámci dvoch letov nad našou planétou a aj keď som bola vážne unavená, neodolala som a bola som vtiahnutá do diania a života nie len Hillsong Church, ale samotného života Briana Houstona, ktorý stojí za celým týmto celosvetovým kresťanským hnutím. 

Pokiaľ by vás reputácia tejto cirkvi chcela odradiť od čítania, tak táto kniha je práve pre vás. Každý dokážeme vidieť povrch, životný štýl, ktorý sa dá ľahko odkopírovať. Vidíme davy, milióny ľudí, konferencie, plné haly. Niektorí z vás vidia za tým peniaze a slávu. Ale čo sa naozaj skrýva za týmito jednoznačne ľahko odsúdenými myšlienkami? Skrýva sa za nimi len človek, ktorý vyrastal v malom mestečku na Novom Zélande, povedal áno Bohu a bol ochotný ho nasledovať aj počas chvíľ, pri ktorých by to mnoho z nás proste vzdalo.

Je to kniha, ktorá vás vytrhne z vášho priemerného myšlienkového pochodu, núti vás uvažovať nad svojím poslaním a hľadať naozaj to, po čom túži vaše srdce. Milujem knihy, po ktorých mám pocit, že môžem zmeniť svet. A toto je jednoznačne jedna z nich. Začína to niekde v hĺbke našich sŕdc naozaj sa odvážiť snívať veľké sny, tak ako to urobil tento inšpiratívny človek.

Nie je to kniha, ktorá vás zapáli na pár dní a potom si už nepamätáte čo sa tam vlastne písalo. Možno to zabudnete, ale čo ostalo vo mne bola nádej, že aj napriek všetkému, čo nám život môže priniesť, je to o jedinom mene, ktoré je väčšie ako akékoľvek iné meno – meno Ježiš! 

Lenka Slavkovská

Knihu kúpite v Godzone shope:

Hore