Now Reading
NANOVO S JEŽIŠOM

NANOVO S JEŽIŠOM

Ako 17-ročný som spoznal, že Boh ma miluje. Sloboda, odpustenie a zmysluplnosť, ktorú som v Ňom objavil, ma napĺňala. Začal som slúžiť mladým a videl som, ako mocne Boh koná v ich životoch. Neskôr sme s Katkou vstúpili do manželstva a Boh nám požehnal tri nádherné deti. Neprestali sme slúžiť ľuďom okolo nás, ale začali sme sa stretávať s obmedzeniami. Viac pozornosti vyžadovala rodina a práca, a preto sme životu v spoločenstve a cirkvi nedokázali venovať toľko času ako predtým.  

Ani neviem, kedy presne, ale nebadane, cez rôzne malé sklamania, únavu a pocit nedostatočnosti som uveril klamstvu: „Minul si cieľ, stratil si Božie poslanie, ktoré pre teba mal. Je úplne jedno, ako veľmi sa snažíš… NEMÁ TO ZMYSEL. Neprinesie to ovocie.“ Táto jedovatá myšlienka vo mne rástla a začala ovplyvňovať všetko, čo som robil, ale Boh to so mnou nevzdal.

Campfest 2019 foto: Barbora Girmanová

Počas večera chvál na Campfeste (2019) sme prišli do momentu, kedy sme spoločne ďakovali za všetko, čo Boh koná a vyznávali mu: „Ja Ťa milujem.“ Chcel som sa pridať a spievať s ostatnými, no ako prvé ma prenikla ľútosť. So slzami v očiach som Bohu úprimne hovoril: „Prepáč, že som Ti prestal veriť… Prepáč, že som prestal veriť tomu, čo konáš.“ Cítil som, ako ma Boh očisťuje od klamstiev. V mojom vnútri zneli slová: „Nikdy som s tebou neprestal počítať. To, kde práve si, má zmysel a chcem v tom byť s tebou.“ V ten večer som dal Bohu znovu svoje „áno“. Spoznal som, že dokonale pozná moje túžby a vie aj o mojich obmedzeniach. A predsa deň za dňom vždy nájde spôsob, ako môžeme kráčať spolu ďalej a prinášať to, čo koná tam, kde práve sme – v rodine, v práci aj spoločenstve.

Rozhodnutie veriť mu sa stalo súčasťou môjho prebúdzania. Viem, že sa preto potrebujem rozhodnúť každý deň. A vidím, že to mení moje zmýšľanie aj konanie. Kam dôjdeme? Nechám sa viesť a prekvapiť. Ale som si istý, že pre teba aj pre mňa je pripravené viac ako sa odvážime snívať.

Hore