Now Reading
Investícia

Investícia

Možno je to vekom, možno dozrievaním, neviem to presne, ale stále viac milujem čas, keď som len tak v tichu ja a On. Hluk viditeľný aj počuteľný ma rozptyľuje a odvádza kdesi mimo. Uvedomujem si, že už nechcem byť mimo, chcem byť „IN“, a to sa nedá inak, len keď budem s Ním. Investícia do tohto času ticha ma niekedy stojí veľkú námahu – veď „som takmer nenahraditeľný“ a môj „spasiteľský“ syndróm nie je ešte zďaleka vyliečený. To mám byť len tak v tichu s Ním? Každý deň? A tak dlho? Toľko vecí by som stihol za ten čas urobiť. To, čo som sa naučil počas rokov kráčania s Bohom je, že čas s Ním je najlepšia investícia môjho života, ktorú môžem každý deň urobiť. 

Niekedy ten čas s Ním znamená – len byť spolu. Niekedy je to čas, kedy si píšem všetko, čo mi napadá a som prekvapený, čo som napísal. Niekedy je to o slzách pokánia alebo o slzách lásky a dojatia! Milujem ten čas, tie chvíle intimity, blízkosti srdca. Byť taký, aký som, byť premieňaný na takého, akého ma chce On. Je to zápas, ale viem, že som stále bližšie. Zohrieva to moje srdce a vidím, ako sa menia moje postoje, pohľady, reakcie, túžby, sny. Zomieram a On ožíva vo mne. Bude to dlhý proces a ja som stále na začiatku. Bez prvých krokov ale nebudú ďalšie, bez ďalších nebudú nasledujúce a bez nasledujúcich nebude finále. Chcel by som raz zakričať ako svätý Pavol: „Už nežijem ja, ale vo mne žije Kristus“ (Ga 2, 20).

Viem, že je to dôležité, vedel som to dávno, ale len vedieť mi nestačilo. Nehýbalo to mojím životom tak, ako to bolo potrebné! Vedieť, že som milovaný a zažiť milovanie je rozdiel. Vedieť, že Boh je a poznať Jeho srdce, je rozdiel. Vedieť, že sa na Neho môžem spoľahnúť a žiť „bezbrehú bezstarostnosť“ je rozdiel. Chcem ešte viac! Práve v tom nechcem byť skromný, chcem byť nenásytný. Viem, že sa ho nemôžem presýtiť, lebo On sa stal chlebom, ktorého sa nikdy neprejem. Keď poznávam viac Jeho chuť a vôňu, spôsobuje to vo mne to, že nič iné nie je chutnejšie a lepšie. Netúžim sa sýtiť už ničím iným. Stačí mi jeho milosť, jeho prítomnosť, jeho blízkosť a intimita. Stačí mi On!

Text je úryvkom z novej knihy „Život plný lásky“ od Jána Buca.
Knihu nájdete na
Godzone shope.

Hore