Now Reading
Na Godzone school som spoznala, kam má smerovať môj život

Na Godzone school som spoznala, kam má smerovať môj život

Keď sa s odstupom času obzriem za dvoma rokmi, ktoré som strávila na Godzone škole, s určitosťou môžem povedať, že to bolo jedno z najväčších dobrodružstiev a najlepších rozhodnutí v mojom živote. 

Odmalička som sa chcela stať lekárkou. Robila som všetko pre to, aby som sa dostala na medicínu. Učila som sa niekoľko hodín denne a všetko ostatné okrem školy išlo bokom. Keď som však na Godzone tour zažila, že Boh je reálny, že sa o mňa zaujíma a chce, aby som spoznávala Jeho lásku ku mne, zanechala som môj sen o medicíne.

Na začiatku tohto príbehu bola túžba slúžiť mladým. V magazíne som sa dočítala, že projekt Godzone organizuje dvojročnú animátorskú školu. Verila som, že je to niečo, za čím mám ísť. A to aj napriek tomu, že som bola v maturitnom ročníku, musela som cestovať stovky kilometrov takmer cez celé Slovensko a nemala som žiadne úspory. Vedela som, že Boh sa o mňa postará. A ja som každý víkend žasla nad Jeho dobrotou. 

Inak to nebolo ani na začiatku Godzone školy. Veľmi som sa tešila, že spoznám nielen nových ľudí, ale v prvom rade Boha a aj seba. Pred prvým víkendom som však náhle ochorela a bola som v nemocnici. Vrátilo sa mi ochorenie, s ktorým som bojovala od môjho detstva niekoľkokrát do roka. Lekári mi nevedeli pomôcť. Liečba zvyčajne trvala takmer jeden týždeň. Modlili sa za mňa animátori, ktorých som ešte vtedy osobne nepoznala, na druhý deň ma prepustili z nemocnice a ja som si mohla užiť prvý víkend na Godzone škole. Odvtedy sa tá choroba nevrátila. 

Finančná situácia u nás doma nebola jednoduchá. Vedela som, že Godzone škola bude jedným z kľúčových momentov v mojom živote. Keď som nemala peniaze ani na cestu, rozhodla som sa, že predám moje vlasy. Priznávam, nebolo to jednoduché, ale aj vďaka tomu som si uvedomila, že identita nezávisí od dĺžky vlasov.

Od prvého okamihu bol Boh medzi nami. A každým víkendom bol bližšie a bližšie. Zároveň som mala príležitosť spoznávať samu seba. Postupne som objavovala dary a talenty, ktoré mi dal Boh a pomocou ktorých môžem slúžiť iným. Nečakala som, že Boh bude meniť môj charakter uzdravovať zranenia a sceľovať srdce. Na Godzone škole som našla aj svoje povolanie. Napokon som sa rozhodla pre štúdium žurnalistiky a učila som sa kráčať v mojej osobnej vízii a prinášať lásku a úctu aj medzi novinárov a neveriacich ľudí, čomu sa aj teraz učím každý deň. Nanovo.

Neviem, aká je tvoja cesta k Bohu. Možno premýšľaš, že by si sa prihlásil/a na Godzone školu. Túžiš tam ísť, ale bojíš sa, ako zareagujú rodičia, či budeš zvládať štúdium, či budeš mať dostatok financií, či ťa podporia kamaráti. Jedno však viem. Si synom/dcérou Kráľa kráľov, všemohúceho Boha, ktorý sa teší z tvojej túžby spoznávať seba, ale najmä Jeho. Godzone škola je len jednou z možností, ako budovať vzťah s Bohom, ako sa k Nemu priblížiť. Len určite nedovoľ, aby niečo alebo niekto uhasil tvoje nadšenie či odhodlanie. Prihlás sa ešte dnes, neodkladaj to. Tvoj Otec čaká…

Do nového ročníka Godzone school sa môžeš prihlásiť do 01.októbra 2020 na school.godzone.sk

Hore