Now Reading
Ži svoje vzťahy tu a teraz

Ži svoje vzťahy tu a teraz

Často sa zameriavame na nejaký bod v budúcnosti a predstavujeme si, že keď sa tam dostaneme, všetko bude super. Môže sa to týkať čohokoľvek. 

„Keď skončím školu, začnem naplno žiť.“

„Keď sa dostanem do tej partie, konečne sa budem cítiť ako niekto dôležitý.“

“Keď si konečne nájdem frajera, budem šťastná.“

„Keď sa vydám, všetko bude krásne.“

Realita ale často vyzerá inak:

„Skončila som školu, ale môj život sa zásadne nezmenil.“ 

„Dostala som sa do vytúženej partie, ale vo vnútri sa aj tak cítim ako niekto druhoradý.“

„Začala som s niekým chodiť, no nenapĺňa ma to šťastím.“

„Vydala som sa, a čakala som, že v deň našej svadby sa z nás stanú dvaja zrelí ľudia, ale nestalo sa tak. Na svojom manželovi som zrazu uvidela kopu chýb, ktoré som si predtým akosi nevšímala a zistila som, že ma nedokáže vždy rozveseliť. A vlastne, ani ja nie som taká úžasná, ako som od seba očakávala.“

Vieš, v čom môže byť problém? Na jednej strane je skvelé mať sny, túžby a ciele. Ale na druhej strane netreba zabúdať na to, že väčšina tvojich snov sa uskutoční len vtedy, keď na nich budeš pracovať!

Ak s niekým túžiš chodiť, neupínaj sa na to. Je oveľa lepšie sa zamerať na to, aby si bol spokojný sám so sebou a so svojím životom ešte pred tým, ako vstúpiš do nejakého vzťahu. Skús si úprimne odpovedať na týchto pár otázok: Čím napĺňam svoje srdce, aby som sa cítil šťastný? Neženiem sa za vzťahom len preto, aby som sa cítil OK? Aby som nevyzeral divne? Kde je v tom celom Ježiš? Dovolil som mu, aby On prvý napĺňal moje srdce? 

Dovoľ Bohu, aby bol sprievodcom aktuálnym obdobím tvojho života. Pýtaj sa ho, čo potrebuješ spraviť, aby si bol pripravený na deň, po ktorom tak túžiš. Pros ho, aby zmenil tvoje srdce, tvoje postoje a tvoj charakter. Hľadaj ľudí, ktorí ti môžu múdro poradiť a byť pre teba sprievodcami v tomto období. A pamätaj na to, že nejde o ten deň, po ktorom tak túžiš, ide o to, ako sa naň pripravíš.

Viac o vzťahoch od Lukáša a Sonky Valachovcov nájdeš v knižke „Stenu dáme preč“ na shop.godzone.sk

Hore